Update project ‘Nieuwe kansen voor straatmeisjes’

Project 40 dagentijd Oosterkerk en Adventskerk

Waarom belanden meisjes op straat in Accra?
Graag vertellen we u wat meer over het werk voor straatmeisjes in Ghana, dat onze kerken op dit moment steunen via Kerk in Actie.
Veel straatkinderen komen uit het arme noorden Veel straatkinderen in Accra komen van het platteland in het noorden. Zij ontvluchten de armoede, de droogte, de werkloosheid, de honger door slechte oogsten, het gebrek aan landbouwgrond en onderwijs, kinderarbeid, huiselijk geweld of een gedwongen huwelijk. Sommigen zijn door hun familie gestuurd, anderen besloten zelf om naar de stad te trekken. Ouders kunnen hun kinderen soms niet meer onderhouden of denken dat hun kinderen in de stad meer kansen hebben dan op het platteland. Ook weten ze weinig over de rechten van kinderen.
Kansloos en uitgebuit in de grote stad
Veel meisjes werken als drager of oppas, in de horeca of huishouding of moeten stenen hakken. Vaak worden ze uitgebuit. Als ze te weinig verdienen, moeten ze op straat slapen. De kinderen hebben vaak geen opleiding gevolgd, kunnen niet lezen en schrijven, spreken een lokale taal en geen Engels. Ze kunnen daardoor nauwelijks werk vinden in de stad, waardoor velen op straat belanden in de sloppenwijk Agbogbloshie. Ook wel ‘Sodom en Gomorra’ genoemd.

Klik hier voor de projectpagina van de diaconie, maar kijk voor meer informatie ook op www.kerkinactie.nl/straatmeisjesghana. Uw bijdrage voor dit werk is welkom via de collecte -app Appostel of maak uw gift over op Diaconie Adventskerk NL 30 RABO 0113 9026 38 ovv Straatmeisjes Ghana
ZWO commissie
Meer nieuws
Amnesty actie “Write for Rights”
Zoals elk jaar is het ook nu op 10 december, De Dag van de Rechten van de Mens! Op die dag kunt u van 10 tot 18 uur in het Cultuurhuis Stadshagen en in de Stadkamer in het centrum brieven schrijven en/of kaarten versturen voor de wereldwijde actie “Write for Rights”.Op 6 december worden er…

Boek: Armoe de baas!?
Het perspectief van voedselbanken ‘De gemeente werkt vanuit de vraag waar je recht op hebt. De voedselbank kijkt naar wat iemand nodig heeft.’ Het boek Armoe de baas!? is opgebouwd uit drie delen.Eerst komen in ‘Stemmen van langszij’ deelnemers aan het woord. Dit deel geeft een beeld van de dagelijkse werkelijkheid van de mensen die…