Update (4) project ‘Nieuwe kansen voor straatmeisjes’

Vaktrainingen Ghanese straatmeisjes weer van start

Veel straatmeisjes zijn in de coronaperiode weggetrokken uit de drukke achterstandswijk Agbogbloshie in Accra. In de Ghanese hoofdstad was de lockdown strikter dan elders in het land. Het leven was daar tijdens de lockdown ingewikkeld. Hoe houd je veilig afstand met zoveel mensen die dicht op elkaar slapen, wonen en werken op de drukke markt? Veel meisjes trokken weg naar veiliger regio’s. Gelukkig konden de vaktrainingen voor straatmeisjes in mei 2021 weer van start gaan.

Klik hier voor meer informatie.

Meer nieuws

Pionieren op religieus gebied

Ruimte om te pionieren, te experimenteren met vormen van kerk-zijn. De Protestantse Kerk deelt wat de huidige ontwikkelingen zijn in Nederland en wat dit kan betekenen per regio. Op 31 mei vond een Pioniersdag plaats in Zwolle. Pionier Hans Tissink was aanwezig. Geïnspireerd door de Moderne Devotie, heeft hij een boek geschreven: ‘Ontmoetingen met Moderne Devotie….

Hulp internationaal

Kansen voor jongeren in achterstandswijk in Beiroet

De Open Kring gemeente wil dit project steunen door middel van een actie tijdens de vastentijd. Deactie behelst de verkoop van duurzame (Heuvel) eieren. U kunt vanaf zondag 6 maart via de mail van de diaconie (diaconie@openkring.nl) of in de kerk eieren bestellen (doos á 10 stuks) of inschrijven. De prijs is € 2,20 per…