Info Commissie Gezamenlijke Kerken Zwolle

Diaconaal consulent

De commissie gezamenlijke kerken is een samenwerkingsverband van de Diaconie Christelijk Gereformeerde Kerk Zwolle, Diaconie Protestantse Gemeente Berkum (de Hoofdhof), Diaconie Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt Zwolle-Centrum, Zwolle-Zuid en Berkum, Diaconie Protestantse Gemeente Zwolle en de Parochiële Caritas Instelling Zwolle e.o. (RK). Elke diaconie heeft een afvaardiging in de commissie die zonder last of ruggespraak een beslissing mag nemen.

Voor de boordeling van aanvragen en verzoeken hanteert de commissie werkafspraken en criteria.

De commissie verleent bijdragen aan ingezetenen van de gemeente Zwolle die op voorliggende voorzieningen geen beroep meer kunnen doen en die geen lid zijn van een kerk of geloofsgemeenschap. Is degene voor wie de aanvraag wordt ingediend wel lid van een kerk dan is de aanvraag in eerste instantie een verantwoordelijkheid van die betreffende kerk.

De commissie verstrekt in principe geldelijke bijdragen voor kosten levensonderhoud, voorziet in een bijdrage om een belemmering op te heffen om zelf inkomsten te verwerven of een bijdrage die stimuleert zelf inkomsten te genereren, zulks ter beoordeling aan de commissie.

Verder kijkt de commissie bij haar beoordeling niet naar afkomst, etniciteit of welke achtergrond dan ook. De commissie heeft  geen missionaire motieven en helpt zonder onderscheid des persoons. Het motto is ‘helpen waar geen helper is’.

De commissie heeft na 30 jaar in Zwolle actief te zijn een bekende naam gekregen. In Zwolle en zelfs in Nederland is het concept uniek te noemen. De commissie wordt door de hulpverlening, de gemeentelijke overheid en andere organisaties herkent en erkent als een aanvullende en onmisbare schakel in de zorgketen van Zwolle en is als zodanig ook niet meer weg te denken.

De kracht en het onderscheid van het werk van de commissie is dat zij snel en op korte termijn een besluit kan nemen waardoor verzoeken snel en effectief kunnen worden afgehandeld.

Mocht u meer informatie willen hebben, neem gerust contact met ons op.

Commissie Gezamenlijke Kerken.

Meer informatie is te verkrijgen bij de secretaris van de commissie:
Wim van Ree
Email: consulent@diaconiezwolle.nl
Telefoon: 038 – 4217 596  of  06 – 1018 6422

Statische gegevens over de afgelopen jaren vindt u hier.

Meer nieuws

Commercie, buiten sluiten en erbij horen

De redactie [red: van Gaandeweg] vroeg mij in deze tekst wat aandacht te besteden aan de commercie rondom kerst. Dat is aan de ene kant makkelijk en aan de andere kant lastig en ongemakkelijk. Het is makkelijk een moraliserende tirade te beginnen over de opdringerige commercie voor de kerst. Aan de andere kant ongemakkelijk, omdat…

Diaconaat

Het diaconaat is een van de kerntaken van christelijke kerken; deletterlijke betekenis van diaconaat is het zich dienstbaaropstellen, of vrijer vertaald is het hulp bieden aan allen die ditnodig hebben.Diakonia betekent letterlijk vertaald uit het Grieks: “dienen aantafel” en “voor levensonderhoud zorgen””. In de Bijbel in hetNieuwe Testament krijgt de bredere betekenis van “dienen”. Hetwordt…

Diaconale bibliotheek

Boek: Machtigen heeft Hij van de troon gestoten

Preken van de bekende anti-apartheidsstrijder, waarin de apartheid aan de kaak wordt gesteld. Boesak, voorganger en voorzitter van de N.G. Sendingkerk en vice-president van de Zuidafrikaanse Raad van Kerken, zet zich in voor de bestrijding/opheffing van apartheid. In dit boek zijn preken van hem gebundeld. De meeste werden gehouden in zijn gemeente Bellville bij Kaapstad,…