Afsluiting project Straatmeisjes in Ghana

Op zondag 20 februari zal het ZWO project ‘Nieuwe kansen voor straatmeisjes in Ghana’ tijdens een gezamenlijke dienst in de Adventskerk en onder leiding van Nelleke Eygenraam afgesloten worden. Het thema van de dienst is ‘Kansen’. De Oosterkerk en de Adventskerk hebben samen ongeveer €10.000 bijgedragen aan het opleidingscentrum Life-line in Accra, de hoofdstad van Ghana. In dit centrum krijgen
de straatmeisjes, naast voedsel en onderdak, ook een beroepsopleiding van 10 maanden aangeboden en
worden hen de vaardigheden aangeleerd om zelf een bedrijfje op te kunnen zetten, zodat ze een toekomst op kunnen bouwen.

Dit project is met hart en ziel gedragen door beide gemeentes. De ZWO dankt u voor uw inzet, uw vrijgevigheid, uw meeleven en uw gebeden. Laten we er een mooie dienst van maken.

Meer nieuws

Diaconale bibliotheek

Boek: De haat tegen het westen

In grote delen van de wereld wordt het Westen gehaat. Jean Ziegler beschrijft in een overrompelende, vlijmscherpe en schrijnende analyse waarom de haat tegen het Westen zo groot is en nog steeds groeiende. Hij onderzoekt de geschiedenis van deze haat die gedurende eeuwen werd gevoed door kolonialisme, slavernij en uitbuiting. Het leed dat de landen…

Diaconale bibliotheek

Boek: Tot uw dienst

Auteur: Aart Peters. Uitgeverij: Boekencentrum (2000). Een diaconale bijdrage aan gemeenteopbouw.

Diaconale bibliotheek

Theologische doordenking: Metamorfosen van religie en het diaconaat

DISK studiereeks nr.44: Een theologische doordenking van diaconaat nav het boek ‘Metamorfosen – over religie en cultuur’ van Erik Borgman.