Afsluiting project Straatmeisjes in Ghana

Op zondag 20 februari zal het ZWO project ‘Nieuwe kansen voor straatmeisjes in Ghana’ tijdens een gezamenlijke dienst in de Adventskerk en onder leiding van Nelleke Eygenraam afgesloten worden. Het thema van de dienst is ‘Kansen’. De Oosterkerk en de Adventskerk hebben samen ongeveer €10.000 bijgedragen aan het opleidingscentrum Life-line in Accra, de hoofdstad van Ghana. In dit centrum krijgen
de straatmeisjes, naast voedsel en onderdak, ook een beroepsopleiding van 10 maanden aangeboden en
worden hen de vaardigheden aangeleerd om zelf een bedrijfje op te kunnen zetten, zodat ze een toekomst op kunnen bouwen.

Dit project is met hart en ziel gedragen door beide gemeentes. De ZWO dankt u voor uw inzet, uw vrijgevigheid, uw meeleven en uw gebeden. Laten we er een mooie dienst van maken.

Meer nieuws

Diaconale bibliotheek

Brochure: De inzameling der gaven

Uitgeverij: Generale Diakonale Raad van de Nederlandse Hervormde Kerk (1993)

„Gezegend nieuwjaar” of „Tot zegen zijn in het nieuwe jaar”?

Op nieuwjaarsmorgen is het gebruik vaak om in de kerkdienst een schriftstuk over de zegen te lezen. Vrijwel altijd de Hogepriesterlijke zegen uit Numeri 6: „De Here zegene u en behoede u“. Ik voel mij ook aangesproken door een ander verhaal. Het verhaal over de zegen aan Abram. In Genesis 12: 2 staat: „(Ik zal)…

Diaconale bibliotheek

Boek: Ik ga naar papa!

Auteur: Martine Delfos. Uitgeverij: SWP (2009). Elvira heeft haar vader al lang niet meer gezien; dan vertelt mama dat hij in de gevangenis zit. Hij wil Elvira graag ontmoeten. Voorlezen aan kinderen vanaf ca. 6 jaar om het thema ouders in detentie bespreekbaar te maken.