GROTE INZAMELACTIE IN ZWOLLE VOOR OEKRAÏNE

Hulp internationaal

Dringend behoefte aan goederen voor de Oekraïne! Helpt u ook mee?

Ook in Zwolle wordt er van alles georganiseerd om de mensen in de Oekraïne te helpen. Om deze hulp zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, hebben een aantal mensen en organisaties de handen in één geslagen. Wat oorspronkelijk het initiatief was van Zwollenaar Marijke Smelt, is binnen twee weken uitgegroeid tot een organisatie van ruim 400 vrijwilligers.
Eind februari werd de Facebookgroep ‘Hulp aan Oekraïne vanuit Zwolle’ opgericht. Al snel kreeg deze groep heel veel leden en stroomde de hulpvragen én de aanbiedingen om te helpen binnen. Sindsdien zijn een aantal mensen dag en nacht bezig om een organisatie op touw te zetten om al deze hulp te coördineren.

Hulp: vraag en aanbod

Vanuit de Oekraïne worden we rechtstreeks benaderd door mensen die een gastgezin zoeken. Door die contacten weten we ook aan welke goederen er in Oekraïne behoefte is. Maar we worden ook benaderd door partijen (zowel particulier als bedrijven) die voor ons naar de Oekraïne willen gaan om goederen te brengen. Zo gaan er deze week alleen al 6 vrachtwagens naar de Oekraïne en daarom zijn we dringend op zoek naar goederen.

Goederen

We zijn DRINGEND op zoek naar de volgende goederen die we naar de Oekraïne laten brengen:

– Bedden (zo licht mogelijk, bijv. eikenhouten bedden zijn helaas te zwaar) (kinderbedjes ook welkom)
– Stapelbedden
– Schone matrassen
– Beddengoed: hoofdkussens, dekens, lakens, kussenslopen, dekbedovertrekken
– Handdoeken
– Thermokleding
– Ondergoed (nieuw, niet gebruikt)
– Sokken (nieuw, niet gebruikt)
– Babyvoeding
– Kleding voor kinderen (geen jassen)
– Pampers/luiers
– Billendoekjes
– Zeep (verpakt, geen losse zeepjes zonder verpakking)
– EHBO kit
– Verband
– Pleisters
– Maandverband
– Knuffels (niet al te groot en schoon)
– Blikken macaroni, spaghetti, rijst, meel, groenteconserven (geen glas)

Inleverlocaties

Naast de hoofdlocatie, zijn er inmiddels diverse locaties in Zwolle waar men hulpgoederen kan inleveren.
– Hoofdlocatie: Buitengasthuisstraat 8, 8041 AB, Zwolle
– Tijdstip: Iedere werkdag tussen 14:00 – 17:00 uur en van 19:00 – 21:00 uur
Kijk op de Facebookpagina ‘Hulp aan Oekraïne vanuit Zwolle’ voor de overige (particuliere) inzamellocaties in Zwolle.

Meer informatie: Facebookgroep of e-mail

De Facebookgroep ‘Hulp aan Oekraïne’ is een platform waar mensen die begaan zijn met de Oekraïne berichten plaatsen en hulp vragen of juist hun hulp aanbieden.

Wilt u meer informatie over het inleveren van de goederen? Wilt u zich als vrijwilliger aanmelden om goederen in te zamelen of juist te sorteren? Kijk dan op de Facebookgroep ‘Hulp aan Oekraïne’.

Gaat u naar Polen? Bent u een bedrijf en wilt u ons helpen? Denkt u erover na om gastgezin te worden voor Oekraïense vluchtelingen? Neem dan contact met ons op via zwolle@vooroekraine.nl.

Over Zwolle voor Oekraïne:

Zwolle voor Oekraïne is een burgerinitiatief wat binnen 2 weken uitgegroeid is tot een hulporganisatie bestaande uit ruim 400 vrijwilligers. Deze hulporganisatie coördineert de inzameling van goederen die naar de Oekraïne gaan en koppelt vluchtelingen aan gastgezinnen in Zwolle en omgeving. Daarnaast is Zwolle voor Oekraïne ook een platform voor vraag en aanbod; mensen die in actie willen komen voor de Oekraïne vinden elkaar op dit platform om zo samen in acties te komen. Zwolle voor Oekraïne werkt samen met diverse organisaties zoals Gemeente Zwolle, Stichting Present Zwolle, het Rode Kruis, Diaconaal Platform, Leger des Heils en Takecarebnb.

Meer nieuws

Veilig Koken Bangladesh – update

Ruim een half jaar geleden heeft de ZWO-commissie van de Adventskerk/Oosterkerk het project Veilig koken en meer inkomen voor vrouwen in Bangladesh geïntroduceerd. Sindsdien hebben we op verschillende manieren informatie gegeven over het project én we hebben gevraagd om het project financieel te steunen. En er is royaal gegeven! In de Veertigdagentijd zijn spaardoosjes en…

Hulp nationaal

Zomerpakketactie van Present Zwolle

DEEL DE ZOMER! De zomer is meestal een heerlijke tijd met vakan-ties, leuke uitjes naar de dierentuin of het pretpark (als het weer mag), ijsjes eten en ga zo maar door. Maar wat doe je als gezin als er geen geld is om deze dingen te doen? Stichting Present Zwolle organiseert deze actie voor de…