Boek: God in een kantelende wereld

Diaconale bibliotheek

In deze internationale bundel komen drie vragen aan de orde: Hoe kunnen de levensverhalen van arme mensen input leveren voor theologisch onderzoek? Op welke wijze draagt gemeenschap met de Drie-enige bij aan de kerkelijke eenheid in de verscheidenheid? Hoe kunnen we in prediking en liturgie Gods naam verbinden met het leven van alle dag, zonder abstract te klinken? De rode draad is de maatschappelijke context van geloof en kerk. Bijzonder is de samenwerking tussen praktische en systematische theologie.

Meer nieuws

Diaconale bibliotheek

Boek: Geld & goed

Twintig jaar na de val van de Muur zijn we tegen een nieuwe muur opgelopen. Het kapitalisme van de vrije markt is in een diepe crisis geraakt. Deze crisis toont zich het scherpst in de financiële sector. De zucht naar groei en winst van bankiers (en hun klanten!) hebben onze samenlevingen opgezadeld met enorme schulden….

Hulp nationaal

Zomerpakketactie van Present Zwolle

DEEL DE ZOMER! De zomer is meestal een heerlijke tijd met vakan-ties, leuke uitjes naar de dierentuin of het pretpark (als het weer mag), ijsjes eten en ga zo maar door. Maar wat doe je als gezin als er geen geld is om deze dingen te doen? Stichting Present Zwolle organiseert deze actie voor de…