Boek: Diaken in de praktijk

Diaconale bibliotheek

Auteur: Herman van Well. Uitgeverij: Voorhoeve (1999)

Dit boek is gebaseerd op de praktijk van diaconale cursussen. Het wil een bijdrage geven aan het verdiepen van de eigen visie. Dat betreft het diaconaat, de gemeente in de samenleving en de positie en taak van diakenen. Deze visie richt zich op de praktijk van het diaconale handelen, ook op de organisatie en het beleid. Vanuit deze doelstelling is het boek vooral gericht op mensen die zich de tijd en mogelijkheid gunnen voor deze verdieping. Het boek wil de eigen creativiteit stimuleren.

* Inhoudelijke en praktische informatie voor diakenen
* Voorzien van gespreksvragen, handige registers en nuttige adressen

Meer nieuws

Armoede

Brochure: Zij wil vooruit

Uitgeverij: Werkgroep Arme kant van NL/ EVA (2009). Over jonge vrouwen met een minimuminkomen

Armoede

Boek: Armen zullen nooit in het land ontbreken

Auteur: Herman Noordegraaf – 1987. Uitgeverij: Boekencentrum. Ondertitel: Aansporingen tot verzet tegen armoede. Bijbelstudies waarin de sociale boodschap van de bijbel wordt geconfronteerd met de maatschappelijke werkelijkheid.

Oproep voor jongen van 10 jaar.

Via het sociaal wijkteam is een verzoek bij het Diaconaal Platform gedaan voor de opvang van een tienjarige jongen in Stadshagen. De moeder van deze jongen heeft met onbekende bestemming het gezin verlaten. De jongen mist zijn moeder heel erg. Zijn vader heeft overdag zijn werk en kan daarom pas ’s avonds voor de jongen…