Een bibliotheek vullen!

  • Meer weten
    Diaconie Open Kring

Project van de Wilde Ganzen: Helpen jullie mee een bibliotheek te vullen?

Een basisschool in Kaapstad heeft ambitieuze plannen. De school geeft les aan kinderen uit arme gezinnen en wil met een goed gevulde bibliotheek een veilige en leerzame plek bieden. De bieb wordt gebouwd, nu de boeken nog.

Chapel Street Primary School staat in een arme wijk van Kaapstad. De leerlingen lezen eigenlijk nooit boeken. Hun ouders kunnen dit niet betalen en op de school zelf zijn nauwelijks leesboeken te vinden. En dat terwijl lezen ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen.

De basisschool wil daar graag verandering in brengen. Directeur Karriem Gabriels en zijn team zijn vastbesloten hun leerlingen goed te leren lezen en vooral om plezier te krijgen in het lezen van verhalen. Ze hebben een leesprogramma opgesteld en met hulp van donoren wordt de schoolbibliotheek opgeknapt.

Er is alleen nog een gat in de begroting voor de aanschaf van boeken. Samen met personeel van KLM – verenigd in Wings of Support – willen de Wilde Ganzen de school de mogelijkheid geven om 1550 boeken te kopen. Van fictie en non-fictie tot woordenboeken, atlassen en encyclopedieën. En in de talen Xhosa, Afrikaans en Engels. Daarnaast gaan de Wilde Ganzen het salaris van de bibliothecaris voor het eerste jaar betalen. Daarna neemt de school deze kosten zelf op zich.

De diaconie van de Open Kring heeft dit doel uitgekozen als diaconaal doel voor de tweede helft van dit jaar. In het najaar zal een grote activiteit worden georganiseerd. Ook zullen er kleinere acties kunnen ontstaan zoals de verkoop van boeken uit de boekenkast in de hal.

Klik hier voor meer informatie.

Wij hopen er een succesvol project van te maken. Van harte aanbevolen!

Meer projecten

Kansen voor jongeren in achterstandswijk in Beiroet

In Bourj Hammoud, een overbevolkte en arme wijk in Beiroet, zijn de problemen niet te overzien. Gebrek aan goed onderwijs, werkloosheid, armoede en geweld ontnemen jongeren – Syrische vluchtelingen, maar ook Libanese jeugd – elk perspectief op een betere toekomst. Jongerencentrum Manara in Beiroet vangt ieder jaar duizend kwetsbare tieners uit deze wijk op. Het…

Bouw school en kerk in Toradja, Indonesië

Sinds 2015 steunt de diaconie van de Oosterkerkgemeente het project van de Nafiri Sion Kerk in Toraja op het eiland Sulawesi in Indonesië. Deze gemeente wil graag een kerk en een school bouwen, maar heeft daar zelf niet genoeg financiële middelen voor. De Oosterkerk steunt hen al een aantal jaren met collecte-opbrengsten en giften en…

Koken voor Bangladesh

Bangladesh ligt in de rechteroksel van India en is één van de landen die het meest getroffen is/wordt door de opwarming van de aarde. Het land ligt, net als Nederland, in een delta  en dreigt te verdrinken door de stijging van de zeespiegel. We ondersteunen met dit project Bengaalse vrouwen die besloten hebben om te…