Een bibliotheek vullen!

Project van de Wilde Ganzen: Helpen jullie mee een bibliotheek te vullen?

Een basisschool in Kaapstad heeft ambitieuze plannen. De school geeft les aan kinderen uit arme gezinnen en wil met een goed gevulde bibliotheek een veilige en leerzame plek bieden. De bieb wordt gebouwd, nu de boeken nog.

Chapel Street Primary School staat in een arme wijk van Kaapstad. De leerlingen lezen eigenlijk nooit boeken. Hun ouders kunnen dit niet betalen en op de school zelf zijn nauwelijks leesboeken te vinden. En dat terwijl lezen ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen.

De basisschool wil daar graag verandering in brengen. Directeur Karriem Gabriels en zijn team zijn vastbesloten hun leerlingen goed te leren lezen en vooral om plezier te krijgen in het lezen van verhalen. Ze hebben een leesprogramma opgesteld en met hulp van donoren wordt de schoolbibliotheek opgeknapt.

Er is alleen nog een gat in de begroting voor de aanschaf van boeken. Samen met personeel van KLM – verenigd in Wings of Support – willen de Wilde Ganzen de school de mogelijkheid geven om 1550 boeken te kopen. Van fictie en non-fictie tot woordenboeken, atlassen en encyclopedieën. En in de talen Xhosa, Afrikaans en Engels. Daarnaast gaan de Wilde Ganzen het salaris van de bibliothecaris voor het eerste jaar betalen. Daarna neemt de school deze kosten zelf op zich.

De diaconie van de Open Kring heeft dit doel uitgekozen als diaconaal doel voor de tweede helft van dit jaar. In het najaar zal een grote activiteit worden georganiseerd. Ook zullen er kleinere acties kunnen ontstaan zoals de verkoop van boeken uit de boekenkast in de hal.

Klik hier voor meer informatie.

Wij hopen er een succesvol project van te maken. Van harte aanbevolen!

waar: Open Kring wanneer: Tweede helft 2022 meer weten? Diaconie Open Kring Meer projecten