Voedselactie Dorcas

Hulp internationaal

Vanwege de toename van het aantal besmettingen en de nieuwe maatregelen die op 2 november zijn afgekondigd, is op het allerlaatste moment besloten de opzet van de Dorcas Voedselactie 2021 om te gooien. De vrijwilligers staan daarom deze week niet in de supermarkten.

Maar dat betekent niet dat er niks meer gedaan wordt! Alles op alles wordt gezet om bij zoveel mogelijk mensen in nood in Oost-Europa een voedselpakket te bezorgen. In het hele land zetten vrijwilligers de schouders er onder. Met veel creativiteit en energie wordt er op een veilige manier actie gevoerd. Dorcas is blij om dit te zien, want ze hebben de steun van vrijwilligers en donateurs hard nodig. De nood in Oost-Europa is hoog. Vooral ouderen leven in grote eenzaamheid en armoede. Door corona is het verschil tussen arm en rijk alleen nog maar groter geworden.

Aangezien dit jaar de inkomsten vanuit de supermarkten missen, wordt iedereen hierbij opgeroepen om toch vooral te geven.

Doet u ook mee? Klik hier voor meer informatie.

Meer nieuws

Algemeen

Iedereen t€lt

Iedereen t€lt festival. Op donderdag 19 mei a.s. is er het ‘Iedereen t€lt festival’. Het Diaconaal Platform Zwolle is betrokken bij de organisatie van dit festival. Een vergelijkbare bijeenkomst heeft een aantal jaren geleden plaats gevonden bij de Hogeschool VIAA. Door de corona is een vervolg uitgesteld. Voor dit festival is samenwerking gezocht met een…

Armoede

Brochure: Eerste hulp bij schulden

Uitgeverij: Werkgroep Arme kant van NL/ EVA / Kerk in Actie (2009). Over schuldhulpverlening en de kerken.

Diaconale bibliotheek

Boek: Vieren en delen

De verhouding tussen liturgie en diaconieLiturgie en diaconie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch beleven veel christenen liturgie en diaconie vaak als gescheiden werelden. Liturgie wordt gevierd in het kerkgebouw en geassocieerd met spiritualiteit, gebed, ritueel en symboliek. Bij diaconie denken velen aan activiteiten die daarbuiten plaatsvinden, in de samenleving. Liturgie lijkt meer gericht op…