Terugkoppeling DPZ actie Voedselbank

DPZ

Mededeling na actie Diaconaal Platform Zwolle voor de Voedselbank.

Begin april is door het Diaconaal Platform de actie ‘Aankoop voedsel’ voor de Voedselbank gestart. Er is toen bewust gekozen voor een financiële actie en niet specifiek voor een inzameling van goederen. Met een financiële actie was er geen fysiek contact nodig (dus veiliger), goederen hoefden niet te worden opgeslagen en de Voedselbank kon gericht goederen inkopen.

De actie van het Diaconaal Platform heeft uiteindelijk meer dan € 20.000,– opgebracht. Hiermee kon en kan de Voedselbank goede, verse, houdbare en gezonde producten inkopen. Vaak kon worden ingekocht tegen een gereduceerde prijs.

Het bestuur en de medewerkers willen alle geefsters en gevers hiervoor hartelijk bedanken. Ze doen dat ook mede namens hen die u niet kunnen bedanken. 

Meer nieuws

Diaconale bibliotheek

Boek: Geld & goed

Twintig jaar na de val van de Muur zijn we tegen een nieuwe muur opgelopen. Het kapitalisme van de vrije markt is in een diepe crisis geraakt. Deze crisis toont zich het scherpst in de financiële sector. De zucht naar groei en winst van bankiers (en hun klanten!) hebben onze samenlevingen opgezadeld met enorme schulden….

Algemeen

Thomas a Kempis over Sociaal Domein

In de week van 12 t/m 16 april staat in de gemeente Zwolle het Sociale Domein op de agenda. Het gaat dan om het projectplan “ Integrale handhaving Sociaal Domein “. Op 15 april kunnen verschillende organisaties advies geven over dit plan. Op 13 april geeft Thomas a Kempis, vanuit zijn wereldwijd bekende boek “…

Partner van de maand

Binnenkort wordt een van de organisaties waar de diaconie mee samenwerkt hier voor het voetlicht gezet. Update: veel van de samenwerkende organisaties zijn op dit moment erg druk met het bieden van hulp vanwege de coronacrisis, waardoor de publicatie vertraging oploopt.