Oproep voor jongen van 10 jaar.

Via het sociaal wijkteam is een verzoek bij het Diaconaal Platform gedaan voor de opvang van een tienjarige jongen in Stadshagen.
De moeder van deze jongen heeft met onbekende bestemming het gezin verlaten. De jongen mist zijn moeder heel erg. Zijn vader heeft overdag zijn werk en kan daarom pas ’s avonds voor de jongen zorgen.
Nu wordt er gezocht naar een gedeeltelijke opvang. Het gaat dan om de tijd als hij uit school komt. Er is dan iemand nodig die hem even opvangt, een kopje thee met hem drinkt, hem vraagt hoe zijn dag was en eventueel hem stimuleert zijn huiswerk te doen. Een enkele keer wordt gevraagd of hij kan blijven eten, omdat de vader dan tot acht uur ’s avonds moet werken.
De jongen is geen probleemjongere. Hij heeft na schooltijd even wat gewone aandacht en belangstelling nodig.
Waar we op zoek naar zijn, is niet per se een gezin, mag wel. Het mag ook een gezellige opa en/of oma zijn.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de diaconaal consulent, consulent@diaconiezwolle.nl of via 06 – 1018 6422.

Meer nieuws

Armoede

Brochure: Dossier armoede in Nederland

Auteur: Jan Schrauwen. Uitgeverij: Werkgroep Arme kant van NL/ EVA (2009).

Hulp internationaal

SOS Moria – onderteken de petitie

Petitie ter bescherming van de vluchtelingen Europese artsen roepen op om de vluchtelingen op de Griekse eilanden in veiligheid te brengen. Want als corona daar uitbreekt, wordt dat een ramp die niet meer te stoppen is.  U kunt hier de petitie ondertekenen.