Collecte Oekraïne

Hulp internationaal

De PGZ diaconiecollecte van zondag 13 maart a.s. is bestemd voor de hulp aan de Oekraïne. Deze collecte behoeft geen verdere aanbeveling.

Een bijdrage kan ook worden overgemaakt op de bankrekening van de Diaconie, dit is:
NL12RABO 0373 7399 66
o.v.v. Hulp Oekraïne.

De hulp vanuit Zwolle wordt gecoördineerd door het Diaconaal Platform Zwolle.

Meer nieuws

Informatief

Interview hoogleraar Thijs Tromp

Sinds het najaar 2020 bekleedt Thijs Tromp de bijzondere leerstoel Diaconaat aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) van Amsterdam. In dit bericht wordt naast een kennismaking met Thijs Tromp en zijn nieuwe functie, de actuele ontwikkelingen in het diaconaat geschetst. Wie bij wil blijven in het diaconaat is het lezen van dit interview een must….

Diaconale bibliotheek

Diaconale bibliotheek

De diaconie bezit behoorlijk wat boeken en brochures. In de komende tijd zullen ze hier gepubliceerd worden. Deze boeken en brochures mogen geleend worden. Neem hiervoor contact op met de diaconaal consulent.

Werelddiaconaat in onze adventstijd

Wij hebben de neiging om te kijken naar de dingen die opvallen. Dat is iets puur menselijks. Het grote, opvallende van dit moment is natuurlijk het rondwarende virus. Bijna een heel jaar lang geen handen geven. Afstand bewaren. Zorgen dat je niet besmet wordt. Dat heb ik deze maanden wel eens als ,, Het jaar…