Actie voor Voedselbank Zwolle

DPZ

Binnen het Diaconaal Platform was het een idee om de Voedselbank te ondersteunen met een voedselactie.

De horeca Zwolle heeft het afgelopen weekend z’n voorraad geschonken aan de Voedselbank Zwolle. Dit is voor de korte termijn belangrijk. Voor de langere termijn is er structureel meer nodig.

Op dit moment merkt de Voedselbank Zwolle dat de aanvoer in natura stagneert doordat kerken, scholen en andere organisaties gesloten of niet actief zijn.

In principe koopt de Voedselbank zelf geen voedsel, omdat men wil voorkomen dat goed voedsel wordt weggegooid.

In de huidige situatie is men het meest geholpen met giften en andere donaties. De Voedselbank kan bij de supermarkten tegen inkoopprijs kopen waardoor het geven van donaties nu extra belangrijk en aantrekkelijk is. Bovendien is het goedkoper, effectiever en veiliger dan een voedselactie doordat er geen menselijk contact is.

Men volgt hierbij nauwgezet de voorschriften van RIVM en de Voedselbanken Nederland.

Het Diaconaal Platform wil de Diaconieën en de leden van de kerken oproepen om (extra) te geven aan de Voedselbank Zwolle, zodat de voedselvoorziening van alle Zwollenaren gegarandeerd is.

Het IBAN-rekeningnummer is:

NL 56 INGB 0001 4861 19

t.n.v. Voedselbank Zwolle e.o.

o.v.v. Aankoop voedsel.

Meer nieuws

Hulp internationaal

SOS Moria – onderteken de petitie

Petitie ter bescherming van de vluchtelingen Europese artsen roepen op om de vluchtelingen op de Griekse eilanden in veiligheid te brengen. Want als corona daar uitbreekt, wordt dat een ramp die niet meer te stoppen is.  U kunt hier de petitie ondertekenen.

Algemeen

Uitbreken…

Al heel lang in een onwezenlijke wereld. Zo leven wij. Wat gewoon-menselijk was, is fors doorgekrast. Met Muren, waarvan we nooit een vermoeden hadden. En zo dus nog meer privésamenleving? In een wereld die misschien nog nooit zo om verbinding schreeuwde …Zullen we dan maar weer vol houden: met uit die muren vandaan breken? In…

Hulp nationaal

Handige informatie voor Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezinnen

Is er een speciale hulplijn voor vluchtelingen? Het Rode Kruis is een WhatsApp-hulplijn gestart voor mensen die vanuit Oekraïne naar Nederland vluchten. De hulplijn is bereikbaar voor praktische vragen. U kunt uw vraag in het Oekraïens, Russisch, Engels en Nederlands inspreken. Een vrijwilliger neemt dan zo snel mogelijk contact met u op in de gewenste taal. …