Actie voor Voedselbank Zwolle

DPZ

Binnen het Diaconaal Platform was het een idee om de Voedselbank te ondersteunen met een voedselactie.

De horeca Zwolle heeft het afgelopen weekend z’n voorraad geschonken aan de Voedselbank Zwolle. Dit is voor de korte termijn belangrijk. Voor de langere termijn is er structureel meer nodig.

Op dit moment merkt de Voedselbank Zwolle dat de aanvoer in natura stagneert doordat kerken, scholen en andere organisaties gesloten of niet actief zijn.

In principe koopt de Voedselbank zelf geen voedsel, omdat men wil voorkomen dat goed voedsel wordt weggegooid.

In de huidige situatie is men het meest geholpen met giften en andere donaties. De Voedselbank kan bij de supermarkten tegen inkoopprijs kopen waardoor het geven van donaties nu extra belangrijk en aantrekkelijk is. Bovendien is het goedkoper, effectiever en veiliger dan een voedselactie doordat er geen menselijk contact is.

Men volgt hierbij nauwgezet de voorschriften van RIVM en de Voedselbanken Nederland.

Het Diaconaal Platform wil de Diaconieën en de leden van de kerken oproepen om (extra) te geven aan de Voedselbank Zwolle, zodat de voedselvoorziening van alle Zwollenaren gegarandeerd is.

Het IBAN-rekeningnummer is:

NL 56 INGB 0001 4861 19

t.n.v. Voedselbank Zwolle e.o.

o.v.v. Aankoop voedsel.

Meer nieuws

Algemeen

Week van Gebed voor de eenheid

De Week van Gebed is van zondag 16 januari tot en met zondag 23 januari 2022. Het materiaal t.b.v. dezeweek is dit jaar voorbereid door christenen uit het Midden-Oosten. Als kleine, kwetsbare gemeenschapleven zij in en regio waar spanningen en gewelddadige conflicten aan de orde van de dag zijn en waar eenheidvaak ver te zoeken…

Hulp nationaal

Kerstpakket actie Zwolle 2021

Door de corona pandemie gaat KerstZwolle dit jaar toch anders dan we van te voren bedacht hadden. Helaas zonderinzamelaars in de supermarkt, vervoerders en sorteerders. Voor meer informatie klik hier. Om alle 2800 pakketten te vullen hebben we 50.000 euro nodig om zelf de boodschappen te kunnen kopen bij de Jumbo en de Sligro. Helpt…

‘Alles en iedereen’ telt bij God.

‘Iedereen t€lt’ was de titel van een festival vorig jaar mei in het Academiehuis Grote Kerk. In de Zwolse praktijk bleek en blijkt overigens nog steeds dat hulpverleningsorganisaties in Zwolle elkaar niet altijd even goed kennen of weten te vinden. Dit leidt tot een zekere overlapping en er wordt vaak het nodige werk dubbel gedaan….