Terugkoppeling DPZ actie Voedselbank

DPZ

Mededeling na actie Diaconaal Platform Zwolle voor de Voedselbank.

Begin april is door het Diaconaal Platform de actie ‘Aankoop voedsel’ voor de Voedselbank gestart. Er is toen bewust gekozen voor een financiële actie en niet specifiek voor een inzameling van goederen. Met een financiële actie was er geen fysiek contact nodig (dus veiliger), goederen hoefden niet te worden opgeslagen en de Voedselbank kon gericht goederen inkopen.

De actie van het Diaconaal Platform heeft uiteindelijk meer dan € 20.000,– opgebracht. Hiermee kon en kan de Voedselbank goede, verse, houdbare en gezonde producten inkopen. Vaak kon worden ingekocht tegen een gereduceerde prijs.

Het bestuur en de medewerkers willen alle geefsters en gevers hiervoor hartelijk bedanken. Ze doen dat ook mede namens hen die u niet kunnen bedanken. 

Meer nieuws

Algemeen

Tent of Nations

Informatiemiddag Tent of Nations op 25 september in ZwolleEen informatiemiddag van Tent of Nations vindt plaats op zaterdag 25 september in de Oosterkerk in Zwolle. Tent of Nations is het vredesinitiatief in Bethlehem van de Palestijns-christelijke familie Nasser. Deze familie zet zich in voor gerechtigheid en vrede, tegen de verdrukking in.Tent of Nations is een educatieve boerderij met het vredesproject…

Armoede

Brochure: Dossier armoede in Nederland

Auteur: Jan Schrauwen. Uitgeverij: Werkgroep Arme kant van NL/ EVA (2009).

Diaconale bibliotheek

Boek: Dienen en delen

In een tijd waarin de rol en de positie van de kerk sterk veranderen, is bezinning op haar diaconale taak van groot belang. Dit basisboek diaconaat met de titel Dienen en delen reikt voor deze bezinning het nodige materiaal aan. In het eerste deel komen de bijbelse fundering, de geschiedenis en theologie en hermeneutiek van…