Last van armoede of zorgen?

Algemeen

Bevindt u zich in een situatie van armoede? Bent u eenzaam? Heeft u andere zorgen?

Heeft u al van alles geprobeerd, maar voelt het aan als een uitzichtloze situatie?

Heeft u geen middelen om op vakantie te gaan, maar heeft u er behoefte om ook eens een week uit de dagelijkse omgeving weg te zijn? In samenwerking met de diaconie Ameland worden er voor 22 weken een vakantie aangeboden in een caravan op Ameland. De diaconie van Ameland beheert de caravan. De werkgroep in Zwolle selecteert de deelnemers voor een week vakantie. Deze mensen krijgen vanuit Zwolle een geldbedrag aangeboden voor de reiskosten en zakgeld voor een ijsje of middag zwembad. Vooral op kinderen heeft een dergelijke vakantie een belangrijke invloed. Na de vakantie kunnen ze op school vertellen dat ze op vakantie zijn geweest en wel helemaal naar Ameland!

De diaconie helpt waar geen helper is. Neem contact op met onze Diaconaal Consulent Wim van Ree. Links onderaan de webpagina staan zijn contactgegevens.

Meer nieuws

Dagelijkse blog corona

In deze turbulente tijd schrijven de vijf beroepskrachten van het cluster Adventskerk-Oosterkerk dagelijks een blog. Van maandag tot en met vrijdag bloggen zij om beurten. Ter bemoediging, inspiratie, voor saamhorigheid. Klik hier om ze te lezen.

Activiteiten

Koffiemorgens op de Pierik beginnen weer!

Nu de nodige versoepelingen zijn aangekondigd of ingevoerd, zijn we ook voorzichtig gaan denken over het hervatten van de koffiemorgens op de Pierik.Om te kijken of hiervoor de nodige animo bestaat, willen we eerst een ‘proefmorgen’ houden en wel op donderdag 22 juli a.s.De koffiemorgens beginnen om 10.00 uur en worden gehouden in het speeltuingebouw…

Diaconale overdenkingen

Diaconale overdenking bij 2 Koningen 4:1-7

Praktisch Diaconaat. De profeet Elisa zegt in dit Bijbelgedeelte twee dingen niet. Hij zegt niet “dat je zonen zullen worden opgehaald en als slaven worden meegenomen, dat is jouw probleem, jij hebt die schulden gemaakt en niet anderen”.Ook zegt hij aan de andere kant niet tegen de vrouw “ga rustig zitten, ik maak het in…