Handreiking ‘Eenzaamheid en kerk’

DPZ

Op maandag 24 februari jl. is tijdens het Diaconaal Beraad van het Diaconaal Platform Zwolle de handreiking ‘Eenzaamheid en kerk’ gepresenteerd. De handreiking is een weerslag van een seizoen bezinning van het Diaconaal Platform over dit onderwerp.

Deze handreiking is voor ieder die te maken heeft met het onderwerp of erin is geïnteresseerd, beschikbaar.

De handreiking is te verkrijgen op het kerkelijk bureau aan de Molenweg 241 (openingstijden maandag t/m vrijdag 8.30 tot 12.00 uur).

Wilt u het toegestuurd krijgen, stuurt u dan even een mail met uw naam en adres naar consulent@diaconiezwolle.nl of telefonisch bestellen via 06-1018 6422.

Meer nieuws

Diaconale bibliotheek

Boek: De ongeziene gezien

In dit boek zijn acht verhalen opgetekend van mensen die door heel verschillende omstandigheden in een kwetsbare situatie zijn gekomen. Het zijn ontmoetingen met mensen die de moed hebben gehad om met ontwapenende openheid over zichzelf te vertellen. Het zijn ontroerende verhalen over hun strijd en keuzes, over moeite en kracht, angst en onvermogen, maar…

Armoede

Brochure: Dossier armoede in Nederland

Auteur: Jan Schrauwen. Uitgeverij: Werkgroep Arme kant van NL/ EVA (2009).

Livestream Zwolse Passion op Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag, op 2 april om 19.30 uur, nodigt de Oosterkerk in Zwolle iedereen uit om stil te staan bij het verhaal van Jezus, zijn lijden en sterven. Dat gebeurt met een livestream die iedereen wereldwijd kan volgen via een link op www.oosterkerk.nl. Centraal staat een eeuwenoud verhaal dat tegelijk verrassend actueel is, en…