Handreiking ‘Eenzaamheid en kerk’

DPZ

Op maandag 24 februari jl. is tijdens het Diaconaal Beraad van het Diaconaal Platform Zwolle de handreiking ‘Eenzaamheid en kerk’ gepresenteerd. De handreiking is een weerslag van een seizoen bezinning van het Diaconaal Platform over dit onderwerp.

Deze handreiking is voor ieder die te maken heeft met het onderwerp of erin is geïnteresseerd, beschikbaar.

De handreiking is te verkrijgen op het kerkelijk bureau aan de Molenweg 241 (openingstijden maandag t/m vrijdag 8.30 tot 12.00 uur).

Wilt u het toegestuurd krijgen, stuurt u dan even een mail met uw naam en adres naar consulent@diaconiezwolle.nl of telefonisch bestellen via 06-1018 6422.

Meer nieuws

Hulp internationaal

Voedselactie Dorcas

Vanwege de toename van het aantal besmettingen en de nieuwe maatregelen die op 2 november zijn afgekondigd, is op het allerlaatste moment besloten de opzet van de Dorcas Voedselactie 2021 om te gooien. De vrijwilligers staan daarom deze week niet in de supermarkten. Maar dat betekent niet dat er niks meer gedaan wordt! Alles op…

Diakonia

Nieuwe manieren om mensen in nood te helpen

De kerk is een maatschappelijk factor van belang. Dat bleek ook vandaag weer op de 121e Landelijke Diaconale Dag van Kerk in Actie. Zo’n 1100 diakenen, predikanten en zwo-leden kwamen bijeen rond het thema ‘Meer dan een dak. Geloven in delen’, om (opnieuw) geïnspireerd te raken door het werk van de kerk voor mensen die…